1 an de pandemie

 

In urma cu 12 luni, in acesta zi, board-ul si partenerii din Trend ne strangeam intr-o sala ca sa evaluam daca mai are sens sa ne tinem biroul deschis sau daca ar trebui sa le spuneam colegiilor nostri sa lucreze de acasa.
Decizia a fost unanima pentru a merge acasa, iar dupa aproximativ o saptamana a urmat si lockdown-ul oficial instaurat de autoritati.
Tin minte si acum cum ne-am udat florile, am curatat birourile de tot ce era personal si am plecat cu inima stransa, sperand ca aceasta poveste sa dureze cat mai putin.

In primele zile in care am intrat in lockdown sentimentul a fost usor apocaliptic.
Ne uitam in conturile companiei si incercam sa preconizam care este data la care o sa intram in incapacitate de plata. Dupa acele cateva zile de panica, pusi in fata optiunilor “fight or flight”, am ales fight si s-a descatusat o energie teribila. Apoape fiecare dintre noi contribuia cu tot ce putea, acolo unde era. Exista un flux de informatie care curgea din toate directiile, incat devenisem usor haotici. In alte cateva zile am am reusit sa organizam comunicarea incat sa putem sa contribuim ordonat la adaptarea noii realitatii.

Cu mult efort, dupa discutii grele, ajustari de cheltuieli si stat aproape de clientii nostri, am reusit sa inchidem anul financiar cu o scadere a cifrei de afaceri de aproximativ 30% si cu o pierdere relativ mica comparata cu ce ne asteptam initial.

Din fericire pentru noi nu am avut cazuri grele sau pierderi intre cei foarte apropiati.

A fost un greu in care ne-am testat limitele, ne-am facut griji si in care ne-am maturizat.

As putea spune ca anul acesta, in care am invatat cat in alti 10, a fost o parte din evolution journey-ul nostru.

Mergem mai departe, mult mai lucizi, mai pragmatici si mai curajosi decat in trecut. Chit ca datorita distantei fizice nu simtim mereu cat de solide sunt legaturile noastre – intre noi si cu oamenii pe care ii ajutam in evolutia lor -, relatiile puternice pe care le avem ne-au ajutat sa trecem cu bine peste toata aceasta perioada.

Va multumesc tuturor si fiecaruia in parte pentru suport, colaborare si pentru cat de tare ati tras perioada asta!

Andrei Ristea, Managing Partner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *