Blog

man-gliding

Performance Management

Este un training de două zile care facilitează descoperirea și exersarea de către participanți a unor modele, instrumente și comportamente utile pentru a parcurge un ciclu din procesul de managementul performanței. Programul acoperă toți pașii procesului de la definirea și discutarea obiectivelor până la discuția de eveluare.

Mai mult »

Curajul de a vorbi

O mână de oameni pricepuți de la Google au făcut un studiu ca să vadă ce determină performanța unei echipe. Pe locul 1 a ieșit o caracteristică, numită de ei Psychological Safety: măsura în care oamenii au curaj să își spună deschis pararea, fără să se simtă criticați de ceilalți.

Mai mult »

Ghici ce face Ana?

Lucrez in cel mai atipic departament. Atipic atat pentru Trend, cat si comparat cu departamentele similare din alte organizatii.
In primul rand, este singurul departament din Trend in care se aplica “dictatura militara”.

Mai mult »

18 ani despre Trend cu Adrian Florea

18 ani despre Trend cu Adrian Florea

March 28, 2018

|

Digi24 – Sergiu Voicu

Toata istoria Trend este despre oameni – clienti, colegi sau parteneri – si despre curajul acestora de a creste impreuna.
Este despre experiente de invatare memorabile, despre “insights” si “AHA moments”.

18 ani despre Trend cu Adrian Florea, intr-un reportaj realizat de ROMANIA FAST FORWARD cu Sergiu Voicu – pe DIGI24 -, aici in varianta integrala.

Mai mult »

Gândul de dimineață despre lumea business-ului

În câmpul muncii am intrat în 2008. Îmi zisese mama să fiu politicoasă, ascultătoare, să nu mă cert cu lumea și să nu ridic pretenții.

În prima zi, cu emoții cât casa, am vorbit cu toată lumea cu dumneavoastră, am întrebat cu ce pot să ajut și am primit ceva de citit.

Pe la prânz îmi ghiorțăiau mațele, dar nu am îndrăznit să zic ceva. Pe la 3 simțeam că leșin când o colegă mi-a zis: “Fir-ar sa fie, e 3, hai să mâncăm. Tu de ce nu ai zis nimic?” Nu știam pe atunci dacă chestia asta cu masa intră la ridicat pretenții sau la altceva și am zis să nu risc.

Mai mult »