Managerii în Conversații 1:1
Pentru Performanță

În acest workshop vom explora cum, dintr-o activitate de bifat pe lista de to-do, întălnirile 1:1 pot deveni catalizatori pentru performanță – vom discuta despre subiecte și provocări care apar frecvent în discuțiile 1:1, un model de structură a conversației, care sunt comportamentele care cresc semnificativ șansele unor discuții cu sens, valoroase pentru învățare, dezvoltare și obținerea performanței.

Inchide

Evaluarea și Dezvoltarea Performanței:
Identificarea și Cultivarea Talentelor

În această sesiune vom explora rolul crucial al Centrelor de Evaluare si Dezvoltare în identificarea și dezvoltarea talentelor. Vom discuta despre cum aceste centre pot ajuta la evaluarea competențelor și identificarea potențialului și cum pot fi ele folosite pentru a alinia dezvoltarea angajaților cu nevoile organizaționale. Vom analiza și tehnici specifice, cum ar fi simulările și testele de personalitate, pentru a asigura decizii de recrutare și dezvoltare bine fundamentate.

Inchide

Leadership și Performanță:
Modelul STELL*R de transformare a culturii organizaționale

În acest workshop veți învăța cum să modelați cultura organizației și obiceiurile echipei pentru a obține rezultate excepționale si a deveni lideri care inspiră și transformă.

Inchide

Managementul Performanței:
Tehnici Eficace pentru Conducerea Echipei

Această sesiune abordează tehnicile eficiente de management pentru a atinge obiectivele și a îmbunătăți eficiența operațională. Vom discuta despre cum să gestionăm provocările cum ar fi ineficiența și conflictele, prin setarea clară a obiectivelor, evaluarea performantei, planificarea dezvoltării, incurajarea invatarii continue si instalarea unei mentalitati care spune ca schimbarea este normalitatea. Vom explora, de asemenea, importanța feedback-ului continuu și a trainingurilor, și cum acestea contribuie la satisfacția și retenția angajaților. In aceasta sesiune vom aduce informatii si bune practici din domenii cu istoric in a face performanta, cum ar fi mediul sportive si cel administrative-guvernamental.

Inchide

Leadership de impact:
Inspiratie pentru Performanțe Excepționale

Centrată pe puterea transformatoare a leadership-ului ca act uman conștient, această sesiune va explora cum pot liderii să inspire și să mobilizeze echipele pentru a atinge performanțe remarcabile. Vom trata subiecte cum ar fi absența viziunii și dificultatea de a motiva, crearea unor medii sigure pentru creștere și gestionarea incertitudinii, precum și importanța dezvoltării abilităților interpersonale ale liderului și influența culturii organizaționale asupra performanței. Vom prezenta tehnici pentru formularea de viziuni captivante, modelarea culturii în cadrul organizației și încurajarea inovației. De asemenea, vom discuta despre semnificația autoevaluării și dezvoltării continue.

Inchide

Maximizarea Performanței în Vânzări:
Strategii și Tehnici pentru a construi o echipă eficace

Această sesiune se concentrează pe competențele esențiale pentru a maximiza eficiența în vânzări. Vom explora cum echipele de vânzări pot aborda provocările comune, cum ar fi presiunea obiectivelor și adaptarea la schimbările tehnologice, prin strategii de vânzare și negociere, adaptabilitate și inovație. Instrumente precum sistemele CRM și analiza vânzărilor vor fi discutate pentru a îmbunătăți performanța și a construi relații durabile cu clienții.

Inchide

Crearea unui Mediu de Performanță:
Siguranță Psihologică și legătura ei directă cu performanța.

În această sesiune dezbatem importanța creării unui mediu de lucru unde angajații se simt în siguranță să își exprime ideile și să își asume riscuri. Vom discuta despre impactul unui mediu de lucru nesigur, confuz și obositor, adesea denumit ca fiind „mediu toxic” și lipsa evoluției. Vom prezenta exemple și bune practici din organizații ce susțin implementarea de programe care stimulează colaborarea și gândirea creativă. Tehnici precum feedback-ul anonim, trainingurile de comunicare și evaluarea climatului organizațional vor fi abordate pentru a demonstra cum contribuie siguranța psihologică la îmbunătățirea performanței echipei.

Inchide