SALES

Arii de expertiză > SALES

Programele de vânzări sunt prima arie de expertiză dezvoltată de Trend. Am început în anul 2000 cu recrutare și training și am extins intervențiile noastre către zona de evenimente și consultanță. Când clienții noștri își doresc o creștere a performanței în această zonă, studiem procesele, oamenii și cultura de vânzări pentru a identifica acele soluții care pot produce o schimbare reală. Venim cu răspunsuri din diferite direcții: abilități, optimizare de procese și instrumente sau lucru la cultura de vânzări. În anul 2013, am devenit partener Miller-Heiman pentru a le oferi clienților noștri acces la conceptele și instrumentele liderului global în performanța echipelor de vânzări.

TRAINING PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚEI ÎN VÂNZĂRI

Pentru orice organizație modul în care aceasta își construiește și execută strategia de vânzări este cheia succesului unei afaceri pe termen lung, indiferent de condițiile de piață. Lucrăm cu oameni și echipe pentru atingerea obiectivelor de vânzări, având ca scop construirea unui mediu de lucru plăcut și inspirațional, dar și a unei culturi orientate spre performanță și colaborare. Disciplina și mentalitatea de creștere sunt componente esențiale ale programelor noastre indiferent de tipul de intervenție sau de complexitate a programelor noastre.

Oferim clienților noștri programe de dezvoltare standard sau personalizate atât pentru vânzători cât și pentru managerii acestora. De-a lungul anilor am lucrat cu organizații din domenii variate, oferind programe pe diverse subiecte.

Am construit de-a lungul anilor academii interne de vânzări pentru organizații din domeniul financiar-bancar, companii din IT & C, retail etc. O categorie aparte a fost cea a proiectelor de construire de cursuri orientate către vânzarea unui produs specific al clientului sau traininguri care au vizat abordarea diferențiată a categoriilor de clienți specifice clientului. Aceste programe ancorate puternic în realitatea organizației client au fost livrate atât de trainerii noștri cât și de echipele interne ale clientului.

Soluțiile complexe au inclus diferite forme de follow-up pentru a crește gradul de transfer al învățării, dar și o aliniere între instrumentele de vânzări folosite și conținutul programelor de învățare.

Non-Aggresive consultative selling

Cursul – în varianta de două zile – propune participanților comportamentele și instrumentele specifice vânzării consultative, necesare oricărui vânzător profesionist,
pentru a-și putea pregăti tranzacționarea, dar și comportamente care asigură succesul tranzacționării în timpul întâlnirilor de negociere.

Telesales

Programul de două zile este dedicat celor care practică vânzarea prin telefon, combinând comportamentele specifice vânzării consultative cu abilitățile necesare ținând cont de specificul mediului de comunicare.
Participanții descoperă tehnici de câștigarea și păstrarea interesului interlocutorului față de discuție, modalității de a-și folosi eficient vocea, dar și soluții pentru evitarea capcanelor specifice vânzării telefonice.

Abilități de negociere

Cursul este destinat vânzătorilor și acoperă elementele de bază în negocierea comercială. Participanții descoperă instrumente pentru a-și putea pregăti tranzacționarea, dar și comportamente care asigură succesul tranzacționării în timpul întâlnirilor de negociere.

pentru a-și putea pregăti tranzacționarea, dar și comportamente care asigură succesul tranzacționării în timpul întâlnirilor de negociere.

Abilități avansate de negociere

Programul este destinat vânzătorilor implicați în negocieri complexe și dificile cu parteneri de discuție experimentați.
Participanții descoperă și exersează modalități avansate de pregătire și planificare și comportamente de negociere care să-i ajute în gestionarea unor interlocutori dificili. Programul include comportamente de persuasiune, modalități de contracarare a dirty tricks-urilor și soluții non-agresive pentru a obține o putere mai mare în discuție.

Complex sales

Este un curs avansat dedicat celor care au nevoie să vândă în conturi mari, unde există mai multe persoane implicate în procesul de luarea deciziei. Programul oferă instrumente utile pentru o abordare strategică, pregătirea vizitelor și urmărirea succesului obținut.

Sales Force Management

Cursul, destinat managerilor de echipe de vânzări, aduce în discuție aspecte specifica activității acestora cum ar fi definirea și agrearea targetelor individuale, motivarea și dezvoltarea oamenilor, gestionarea deviațiilor de performanță etc.

Key Acccount Management

Este un curs avansat dedicat celor care au nevoie să vândă în conturi mari, unde există mai multe persoane implicate în procesul de luarea deciziei. Programul oferă instrumente utile pentru o abordare strategică, pregătirea vizitelor și urmărirea succesului obținut.

Eficiență în vânzări

Cursul, destinat managerilor de echipe de vânzări, aduce în discuție aspecte specifica activității acestora cum ar fi definirea și agrearea targetelor individuale, motivarea și dezvoltarea oamenilor, gestionarea deviațiilor de performanță etc.

Sales Performance Journey

Programul se adresează oamenilor de vânzări care își doresc să implementeze un proces de vânzare care conduce la o relație constructivă cu clientul și la semnarea contractului.

TRAINING PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚEI ÎN VÂNZĂRI

Serviciile noastre de consultanță în vânzări pot răspunde la întrebări de tipul: Care este concret nivelul curent de competență al oamenilor de vânzări? Cultura echipei de vânzări și procesul curent de vânzare sprijină atingerea obiectivelor noastre de creștere? Ce avem de făcut ca să maximizăm performanța noastră în vânzări?
Află mai multe despre produsele noastre:

Programe personalizate, licențiate către client

La solicitarea organizațiilor client, construim programe dedicate de dezvoltare în vânzări. Aceste programe pot fi livrate către participanți fie de către trainerii Trend,
fie de către traineri interni, ca urmare a unui proces de licențiere. Programele pot fi personalizate pe anumite abilități necesare angajaților clientului, pe produse și/sau ținând cont de instrumente și procese specific organizației.

Proces

Orice echipă de vânzări (indiferent de gradul de competență al oamenilor pe care îi include) poate avea succes atunci când aplică în mod consecvent un proces
și o metodologie bine structurate. Prin soluțiile de consultanță pe procesul de vânzare urmărim să identificăm pentru clienții noștri etapele, pașii și activitățile unui proces care conduce la rezultatul dorit. Organizațiile pot extinde astfel modelele interne de succes la nivelul întregii echipe.

Cultură

Folosim Sales Culture Scanner – instrumentul pe care l-am dezvoltat pentru diagnoza culturii de vânzări – pentru a investiga măsura în care cultura
echipei clientului nostru susține implementarea strategiei dorite. Raportul oferit este însoțit de recomandări în ceea ce privește posibilele soluții de schimbare în direcția alinierii culturii cu strategia.

Development center sales – Standard Trend

În urma evaluării nivelului curent de competențe de vânzări versus standardul și benchmark-ul TREND, participanții primesc feedback de la consultanții TREND
și un plan de dezvoltare personalizat, ce cuprinde cele mai potrivite metode de învățare pentru fiecare arie evaluată ce necesită dezvoltare.

Coaching

Folosim coachingul pentru sprijini vânzătorii și managerii de vânzări să descopere soluții pentru provocările cu care se confruntă în mediul profesional, pentru a-i susține în a-și descoperi și pune în valoare potențialul în activitatea zilnică.

Shadowing

Recomandăm adesea shadowing-ul după cursurile noastre de vânzări sau management în vânzări pentru a sprijini realizarea transferului în practică. Observarea comportamentelor în situații reale în interacțiunea cu clientul este urmată de acordare de feedback.

Formarea de echipe de vânzări

Consultanții noștri în vânzări pot prelua dezvoltarea unei echipe de vânzări până în momentul în care obține rezultatele așteptate și rămâne pe o curbă de performanță în creștere stabilă.

Certificarea vânzătorilor

Clienții noștri își pot certifica forța de vânzări folosind fie standardul TREND, fie un standard propriu, pentru a se asigura că reprezentanții lor respectă normele de calitate interne, că procesul propriu de vânzare etc.

Development center sales – Soluții Personalizate

Participanții trec printr-un proces de evaluare bazat pe metodologia TREND și diverse instrumente specifice centrelor de evaluare, proces ce are în vedere modelul propriu
de competențe de vânzare al clientului nostru. În urma evaluării nivelului curent de competențe de vânzări versus standardul stabilit la nivel de organizație sau industrie, participanții primesc feedback de la consultanții TREND și un plan de dezvoltare personalizat, ce cuprinde cele mai potrivite metode de învățare pentru fiecare arie evaluată ce necesită dezvoltare.

Optimizarea de procese

Orice echipă de vânzări (indiferent de gradul de competență al oamenilor pe care îi include) poate avea succes atunci când aplică în mod consecvent
un proces și o metodologie bine structurate. Prin soluțiile de consultanță pe procesul de vânzare urmărim să identificăm pentru clienții noștri etapele, pașii și activitățile unui proces care conduce la rezultatul dorit.

Assessment center sales – Standard Trend

TREND are propriul model de competențe necesare unui profesionist în vânzări pentru a obține performanță, indiferent de industria în care activează.
Standardul este definit la nivel operațional în vânzări și la nivel de management în vânzări. Participanții trec printr-un proces de evaluare bazat pe metodologia TREND și diverse instrumente specifice centrelor de evaluare, în urma căruia primesc un raport privind nivelul lor curent de competență, punctele forte și ariile de dezvoltare.

Assessment center sales – Soluții Personalizate

Pe lângă standardul propriu de competențe de vânzări, TREND are în portofoliu o serie de variante de centre de evaluare ce evaluează profile de competențe
specifice în diverse domenii de vânzări – business to business, retail, pharma, servicii, etc. În plus, în funcție de nevoile clienților, definim profile personalizate de competențe de vânzare adaptate la industrie, procesul specific de vânzare, nivele de vânzători. Participanții trec printr-un proces de evaluare bazat pe metodologia TREND și diverse instrumente specifice centrelor de evaluare, în urma căruia primesc un raport privind nivelul lor curent de competență, punctele forte și ariile de dezvoltare.

Sales culture scanner (analiza culturii de vânzări)

Folosim Sales Culture Scanner – instrumentul pe care l-am dezvoltat pentru diagnoza culturii de vânzări – pentru a investiga măsura în care cultura
echipei de vânzări a clientului nostru susține implementarea strategiei dorite. Raportul oferit este însoțit de recomandări în ceea ce privește posibilele soluții de schimbare în direcția alinierii culturii cu strategia.

Sales force audit

SFA este un proces complet de consultanță în care se face un diagnostic al forței de vânzări din mai multe perspective: oameni, procese, sisteme,
cultură a forței de vânzări. Scopul este acela de a evalua măsura în care forța de vânzări este astfel organizată, condusă și pregătită încât să poată atinge obiectivele de performanță așteptate. Unele dintre instrumentele folosite în cadrul acestui procese sunt cele prezentate mai sus.

Advisory și coaching pentru managerii de vânzări

Consultanți seniori cu experiență consistentă în vânzări îi însoțesc pe managerii clienților nostri în procesul lor personal de dezvoltare ca leaderi
ai unei echipe de vânzări. Împreună găsesc modalități de a îmbunătăți modul în care își organizează, coordonează și motivează echipa din subordine, astfel încât să maximizeze potențialul propriu și al oamenilor pe care îi conduc.

Management interimar (sales management outsourcing)

Este un produs de consultanță pe care Trend îl oferă companiilor aflate într-o modificare a modelului de business, într-o schimbare a modelului de vânzare,

într-o extindere rapidă a echipei de vânzări etc. Managementul echipei de vânzări poate fi preluat temporar de un specialist Trend sau poate fi agreată o variantă în care acest specialist acordă sprijin managerului echipei.

Evenimente

Conferințele de vânzări organizate împreună cu TREND rămân în mintea participanților mult timp – asta ne spunea nouă un client drag și vrem să îl credem pe cuvânt.

Indiferent de numărul de participanți sau de timpul alocat, noi suntem alături de tine atât în definirea programului și rezultatelor așteptate, cât și în livrarea evenimentului astfel încât să obținem impactul pe care ni-l dorim în organizație.
Conferințele de vânzări organizate împreună cu TREND rămân în mintea participanților mult timp – asta ne spunea nouă un client drag și vrem să îl credem pe cuvânt.

Indiferent de numărul de participanți sau de timpul alocat, noi suntem alături de tine atât în definirea programului și rezultatelor așteptate, cât și în livrarea evenimentului astfel încât să obținem impactul pe care ni-l dorim în organizație.
Parteneriatul cu Eagle’s Flight, lider global în învățare experiențială, face posibil să oferim clienților noștri programe interactive, care folosesc jocul pentru a genera experiențe puternice și descoperiri personale valoroase.

Dinamice și cu mesaje de business relevante, conferințele noastre oferă organizațiilor o soluție pentru a transmite idei puternice către întreaga forță de vânzări.