Sales Practice

Pentru orice organizație modul în care aceasta își construiește și execută strategia de vânzări este cheia succesului unei afaceri pe termen lung, indiferent de condițiile de piață. Existența unui proces formal de vânzare este piatra de temelie, iar peste acest nivel se adaugă experiența, atitudinea și stilul fiecărui vânzător.
Mai ales vânzătorii nativi tind să desconsidere partea procesuală, ordonată, repetată și repetabilă din activitate de vânzare, bazându-se aproape exclusiv pe talent, conexiuni, inspirație. În activitatea de consultanță vedem situații în care echipele sunt departe de a-și structura sistematic procesele de vânzări, din acest motiv am structurat un proces pentru fiecare nivel al organizației.

Sales Performance Process

This is Tooltip!

Chestionar de autoevaluare în urma căruia participantul își află nivelul perceput curent al competențelor de vânzări și un plan de dezvoltare personalizat, cu metode de învățare pentru fiecare arie chestionată ce necesită dezvoltare.

În urma evaluării nivelului curent de competențe de vânzări versus standardul și benchmark-ul TREND, participanții primesc feedback de la consultanții TREND și un plan de dezvoltare personalizat, ce cuprinde cele mai potrivite metode de învățare pentru fiecare arie evaluată ce necesită dezvoltare.
Chestionar de auto evaluare în urmă căruia managerul își află nivelul perceput curent al competențelor de management vânzări și un plan de dezvoltare personalizat, cu metode de învățare pentru fiecare arie chestionată ce necesită dezvoltare.
În urma evaluării nivelului curent de competențe de management în vânzări versus standardul și benchmark-ul TREND, participanții primesc feedback de la consultanții TREND și un plan de dezvoltare personalizat, ce cuprinde cele mai potrivite metode de învățare pentru fiecare arie evaluată ce necesită dezvoltare. 
Set complet de diagnoză a culturii de vânzări din organizații pentru eficientizarea deciziilor de schimbare și dezvoltare a performanței pe termen lung. Măsoară atitudinile, convingerile și comportamentele echipelor de vânzări prin intermediul a 25 de factori culturali încadrați în 7 categorii și 3 clase de factori.
Folosim coaching-ul pentru sprijini vânzătorii și managerii de vânzări să descopere soluții pentru provocările cu care se confruntă în mediul profesional, pentru a-i susține în a-și descoperi și pune în valoare potențialul în activitatea zilnică.
Program de pregătire pe termen mai lung de șase luni, modular, cu interacțiuni cu alți participanți (din organizație și din afara ei), metode de învățare experiențială cu scopul de a ajuta vânzătorii să își facă performanța predictibilă.
Program de pregătire pe termen mai lung de șase luni, modular, cu interacțiuni cu alți participanți (din organizație și din afara ei), metode de învățare experiențială cu scopul de a ajuta managerii de vânzări să crească oameni ca să crească cifrele.
Program de creare sau personalizare a procesului de vânzări pentru toate nivelurile procesului: generare de lead-uri, managementul oportunităților și management de cont.

Intervenții de dezvoltare

programe, workshop-uri, sesiuni de training, sedințe de coaching individual și de echipă.

Sales Skills Self Evaluation

Sales Professional Certificate

Sales Performance Journey

Sales Management Journey

Sales Culture Scanner

Sales Process Builder

4 motive pentru care ai nevoie de un proces de vânzare structurat

Înțelegi cum cumpără clientul tău, pas cu pas, și ce așteptări are de la tine.
Descoperi cât durează procesul. Dacă totalul orelor necesare pentru fiecare activitate din proces depășește încărcarea maximă a echipei tale, soluția e să transferi o parte dintre activități către o echipă de Sales Support, astfel încât vânzătorii să aibă sales time cât mai mare, sau să apelezi la soluții tehnologice care să suplinească activitățile suport (de exemplu, un sistem de CRM)
Descoperi cum să structurezi echipa. Diverse etape ale procesului de vânzare necesită competențe diferite. De exemplu, unii oameni au abilități tehnologice și de social media – și obțin lead-uri din mediul digital – dar nu se simt în largul lor la evenimente de business, care presupun alte competențe.
Responsabilizezi vânzătorii să ducă procesul de vânzare până la sfârșit: să se asigure că un client primește valoarea pe care i-o promite produsul sau serviciul cumpărat. 
Pentru suport în conturarea sau perfecționarea procesului de vânzări îți stăm la un click distanță.

Contact