Workhop în care discutăm despre principalele mecanisme pe care un lider le are la îndemână pentru a influența cultura organizațională.

Program de pregătire pe termen mai lung de șase luni, modular, cu interacțiuni cu alți participanți (din organizație și din afara ei), consultanță și metode de învățare experiențială cu scopul de a ajuta liderii la construirea unei culturi constructive.
Program practic de dezvoltare pentru lideri în care exersează patru competențe ce declanșează potențialul de leadership, generează angajament pentru transformarea viziunii în realitate și dobândește obiceiuri pentru construirea unei culturi constructive.

O serie de workshopuri, chestionare și ședințe de coaching creare pentru a ajuta echipa de management să ajută la deciziile corecte și să implementeze schimbările potrivite în organizație. SAK aduce claritate și aliniere asupra subiectelor cheie dintr-o organizație.

Instrument de transformare, creat pentru a conștientiza liderii despre impactul propriilor strategii de conducere și măsura în care acestea afectează performanța organizației.

Un workshop creat pentru a ajuta liderii, și numai, să-și definească sensul, să-și găsească curajul de a visa și de a se bucura. 

Sesiuni individuale sau de grup prin care liderii au ocazia să își clarifice intențiile, să reducă din comportamentele toxice, să sporească frecvența obiceiurilor dezirabile și să își crească energia.