Gândește Lider!

The Leadership Journey

Un om care dă întotdeauna ce e mai bun din el devine un lider natural, doar prin puterea exemplului.
E ușor să spui asta. Mai ales atunci când te numești Joe DiMaggio și ești cel mai bun jucător de baseball american. Și cea care suspină după tine este Marilyn Monroe. Însă nici măcar el nu s-a născut lider. S-a născut într-o familie de imigranți cu șapte copii și tatăl era foarte dezamăgit de el că nu-și terminase liceul.
Care este diferența dintre un manager și un lider?
Managerul reprezintă, în primul rând, o funcție, o diplomă, un job în nomenclatorul de meserii. Managerul nu poate deveni Lider oricum și oriunde. Pe când Liderul va deveni manager, mai devreme sau mai târziu. Asta dacă nu este deja.
Enough about you, let’s talk about you! Ai parte de un instrument complet, un chestionar feedback 360 de grade, urmat de o consiliere individiuală. Care îți sunt punctele forte? Ce calități trebuie să dobândești pentru a deveni un lider? Chestionarul 360 traduce cele șase valori în comportamente specifice, fiecare lider primește feedback și își poate construi un plan personal de dezvoltare.
The Gold Retriever! Este un modul care pune participanții în poziția de a experimenta direct diferențele dintre o viziune clară și una incertă, dintre aplicarea strategiei în operațional și pierderea ei din vedere la primele obstacole.
Why not both?! Este un modul despre felul în care cultura organizațională influențează capacitatea unei companii de a obține un succes sustenabil, despre cum se formează cultura și cine răspunde de acest lucru și despre impactul pe care îl are un lider asupra culturii.
Trust me! I got this! Este un modul în care sunt evidențiate comportamente de leadership relevante pentru a crea empowerment. Liderul de succes este cel a cărui echipă acționează independent către obiectiv fără a avea nevoie de aprobare sau suport constant.
The man of the people! Modulul folosește două sesiuni de învățare experiențială pentru a evidenția comportamente de comunicare asertivă și orientată către rezultat. Abilitățile interpersonale (persuasiune, acordarea de feeback) sunt cele care contribuie la crearea unor relații și a unei dinamici constructive la nivelul echipei de management, dar și în organizație, în interacțiunea cu oamenii, fiind cruciale pentru a asigura obținerea rezultatelor dorite.
Let’s have Funnel! Există organizații în care oamenii simt că își irosesc viața. Oferă ore de muncă și atât. O fac pentru bani și atât. Dar există și organizații în care oamenii, cu zâmbetul pe buze, contribuie cu mai mult decât munca lor. Vin cu entuziasm, creativitate, idei și curaj. Acestea sunt organizații cu culturi constructive.

O decizie buna dacă se implementeaza și produce efectele dorite.

Există așteptarea ca un grup de lideri să ia rapid o decizie de calitate, chiar în condiții de presiune și incertitudine. Membrii oricărui astfel de grup, însă, sunt oameni cu stiluri de comunicare, nevoi, interese si temeri. Toate aceste lucruri intervin în procesul decizional și pot influența calitatea rezultatului într-o direcție sau alta.

Feel the change! Modulul este despre capacitatea liderului de a obține angajamentul echipei în schimbare, de a menține motivația în ciuda efortului necesar și de a păstra echipa pe calea dorită. Acest proces implică eforturi suținute înainte de a ajunge la rezultatul dorit.
path-5

9 module de leadership by Trend

path-3

Rețea de Alumni care se întâlnește periodic

group-1

Module adaptate programului tău

Alte beneficii

Ce spun participanții

Înscriere în program / Contact