Cum schimbă COVID-19 felul în care muncim și învățăm în România?

Situațiile de criză accelerează adoptarea inovației în industria de learning.

Crește cererea de training livrat la distanță.

București, 6 martie 2020 – În momentul actual, majoritatea organizațiilor se confruntă cu o experiență dificilă din cauza epidemiei cu virusul COVID-19, situație care forțează organizațiile din România să ia măsuri pentru extinderea practicii lucrului la distanță în rândul angajaților lor, unele mergând până la oferirea acestei facilități pentru tot timpul de lucru majorității angajaților.

În acest context, unele companii solicită furnizorilor de consultanță și training ca inclusiv programele lor să fie livrate la distanță. Acest lucru face necesară găsirea unor metode alternative de pregătire.

Dacă până acum multe companii s-au arătat destul de reticente la metoda livrării de training la distanță, noua criză pare să schimbe aceste comportamente.

Chiar dacă mai există o reticiență, venită din percepția unui grad redus de implicare a participanților pe durata unei sesiuni online, precauția și grija față de angajați face ca organizațiile să experimenteze aceste noi forme de învățare mai devreme decât ar fi fost planificat și vine cu constatarea faptului că și această formă de training poate fi interactivă și nu doar o metodă unidirecțională de transmitere de informație.

Noile tehnologii și metodologia folosită permit ca o sesiune livrată la distanță să includă toate tipurile de interacțiune cu care participanții se întâlnesc și în sesiunile clasice: exerciții individuale, exerciții de grup, jocuri de rol în plen sau în triade, exerciții de învățare experiențială etc.

“Nu afirmăm că înainte de COVID-19 furnizorii și clienții ignorau cu totul această soluție. Unele organizații deja o folosesc cu succes, mai ales pentru sesiuni livrate de traineri din afara țării. Ceea ce am constatat acum este că această criză din prezent accelerează adoptarea acestei metode de învățare.

Beneficiile trainingului la distanță nu se rezumă la momentul actual, când este clar că oamenii refuză să participe la întruniri pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19, fiind astfel nevoie de o soluție alternativă. În situațiile obișnuite, el produce o scădere considerabilă a costurilor cu pregătirea oamenilor, eliminând cheltuielile de cazare, masă și transport. De asemenea, și timpul în care oamenii sunt scoși din activitatea curentă de lucru este redus strict la durata sesiunilor.

O dată testată această metodă, pe termen lung, ne așteptăm ca, având în vedere și extinderea constantă a practicii lucrului la distanță, să crească și cererea pentru programe de dezvoltare livrate remote. În plus, ne așteptăm ca, din ce în ce mai mult, organizațiile care au echipe în locații diferite să opteze pentru această metodă de pregătire, mai eficientă din perspectiva cheltuielilor logistice.” – declară Andrei Ristea, Managing Partner, Trend Consult.

TREND CONSULT este o companie antreprenorială romanească. A pornit pe drumul dezvoltării de training și consultanță în 2000 din dorința de a aduce pe piața românească concepte, idei, bune practici care să aibă aplicabilitate pentru mediul nostru, local. Pe drum, echipa Trend a crescut alături de oameni care își doresc să genereze și să susțină schimbări autentice în mediul de lucru. Trend este o companie dedicată oamenilor cu mentalitate de creștere care doresc să trăiască diferit, să exploreze noi opțiuni și să aibă impact în societate.

În cei 20 ani de călătorie, Trend ajută oamenii să se schimbe în bine, oferindu-le programe de invățare relevante pentru ei înșiși.

Noi credem că oamenii învață din experiență, a lor și a altora și ne construim programele în așa fel încât să facilităm acest transfer. Programele noastre de vânzări și customer experience se bazează pe o expertiză cu aplicabilitate rapidă; programele de leadership și cultură organizațională se uită integrat la oameni și la sisteme, iar programele de dezvoltare personală și a competențelor sunt susținute constant de facilitatori care devin coach pentru cei care își doresc să continue călătoria de evoluție.

Noi, la Trend, credem că oamenii echilibrați creează căi noi de a aduce rezultate în business și pentru asta creștem echipe performante de vânzări și construim echipe eficace de management.

www.trendconsult.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *