20 de ani despre Evoluție

[rev_slider alias=”main-banner-articol-20-ani-evolutie”]

Am venit în Trend la sfârșitul lui 2008. Fusese un an bun, dar deja apăruseră semnele crizei financiare și la începutul lui 2009 am aflat că proiectele discutate la final de an erau înghețate pentru o perioada nedeterminată.

Eu îmi doream o schimbare din zona operațională, veneam din telecomunicații unde activasem mai bine de 10 ani. Am ales să rămân, în acel context dificil, și practic de aici a început o altă călătorie pentru următorii ani, deocamdată 11. Au fost ani și frumoși și grei, din perspectiva mea. Am învățat mult și am evoluat, atât noi ca oameni și echipă, cât și business-ul – dintr-o zonă excusiv de training spre training și consultanță.

Am câțiva prieteni buni în Trend. Am construit împreună, am avut de multe ori opinii diferite, am mers mai departe. Am înțeles că, la fel ca și în planul personal, relațiile de durată presupun implicare, dedicare, disponibilitate, reziliență, evoluție. Și că putem obține rezultatele pe care ni le dorim prin înlocuirea unor obiceiuri și comportamente care mai degrabă ne încurcă, cu unele noi, din zona constructivă #ChangeHabitsChangeResults.

Avem noi o glumă, că oricine vine în Trend, vrea nu vrea, se bagă într-o “mașină de spălat”, adică într-un proces de învățare și transformare. Îl numim #evolutionjourney.
Călătoria mea a fost tot din această categorie. Inițial cochetam cu ideea de a deveni trainer, însă m-am descurajat rapid după un TTT (Train the Trainers). Îmi lipsea carisma și eram nesigură pe mine.

M-am întors către vânzări, aici aveam măcar experiență, deși în domeniul serviciilor de telecom operam dintr-un registru complet diferit. Îmi erau neclare criteriile concrete în baza cărora alegi un furnizor de training. Am învățat, treptat, să mă adaptez și am continuat apoi cu explorarea zonei de consultanță, respectiv centrele de evaluare și dezvoltare.

Am descoperit aici instrumente psihometrice și am aflat lucruri noi despre cum gândim și ne comportăm, noi oamenii. Mi-a apărut interesul pentru coaching și am decis să urmez un program de Coaching Fundamentals. Acest moment îl consider un punct de cotitură în evoluția personală și ulterior, profesională.

Au urmat câțiva ani de terapie, căutări și frământări, multiple experiențe de viață. Din toate am înțeles, la un moment dat, că este foarte important să găsesc sensul contribuției mele. Mă bucur acum de această claritate. Consider cu tărie că lumea ar fi un loc mai bun dacă fiecare, la nivel individual, alege #EvolutionJourney. Iau cu mine mai departe înțelegerea că această călătorie este continuă, pe tot parcursul vieții.

Apreciez călătoria de a deveni adulți constructivi a fiecăruia dintre noi, cei din Trend și a clienților și partenerilor cu care interacționez în workshop-uri și sesiuni individuale.

Ana Maria Moraru
[rev_slider alias=”banner-articol-evolutionjourney”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *