Echipa noastră de Sales: All For One & One For All

Când am făcut noi ca echipă ceva curajos?
Curaj vine din latina de la „cor”, care înseamnă inima.
Au fost multe momente în care am făcut ceva din inimă. Primul lucru care ne vine în minte, a fost când ne-am strâns într-o cameră de 2/2 metri ca să cream un produs digital, pe care să-l vindem peste mări și țări. Curajoși am fost și când am acceptat să lucrăm cu noi înșine, în programe de dezvoltare personală. Si credem că a mai fost și curajul de a depăși frica ca nu putem vinde mai mult decât au făcut-o alții înaintea noastră.

La ce am renunța din stilul echipei/din obiceiurile noastre?
Cred că toți din echipă tindem spre perfecționism, iar ăsta este un lucru care ne încurcă. Cel mai rău îl resimțim în momentele de presiune, când venim ca tăvălugul și punem și mai multă presiune pe echipele interne. Pe lângă tensiunea pe care o generăm, punem în pericol capacitatea de a construi împreună lucruri frumoase.
Un alt element la care am vrea să renunțăm este pornirea de a zice “nu”, prin care, în unele cazuri, ne impunem singuri limite. Și bineînțeles, trebuie musai să renunțăm la ședințele lungi, mai ales la cele în care îl mai și luam pe „nu” în brațe.

Ce are echipa bun acum și vrem să rămână peste ani și ani?
Echipa noastră de sales, de ”ratoni” cum ne place nouă să ne zicem, a ajuns să fie ca un mecanism de ceas, bine uns și potrivit la ora fixă. Este o maturitate care ne face să anticipăm uneori reacțiile altora, ne permite să ne completam atât pe lucrurile care ne plac, dar mai ales pe cele care nu ne plac unuia sau altuia.
Fiecare dintre noi este echipat sa ducă lucrurile la un alt nivel. Fie că este vorba de un rol mai activ în proiecte mari de consultanță, fie că ne gândim la extinderea regională Trend sau poate primul client de 1 Milion de Eur.
Nu mai suntem de mult în competiție unii cu ceilalți, ne sprijinim reciproc, avem încredere că împreună putem mult mai mult decât separat. Cu asta în minte, nu ne este teamă să ne dăm feedback ”pe bune” ca să progresăm. Este un loc sigur, în care ne simțim acceptați, așa cum suntem.

Peste ani, orice am face, am vrea să rămânem împreună, în spiritul ăsta de mușchetari All for one and one for all, iar în relația cu noi, ca “Sales Professionals”, dorința, drive-ul ăsta intern de a învăța și de a ne dezvolta este probabil cel mai important lucru care să anime “vânzătorul Trend” și peste încă 20 ani.

În relația cu clienții credem că sunt două lucru bune de păstrat: grija pentru client și dorința de a face proiecte cu sens, de a lăsa o amprentă în organizațiile cu care lucrăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *