#InsideCulture, Behind the Scenes 7 noiembrie la Cluj cu Petrus, Roxana, Ionel, Maria, Ilinca, Alina, Ionela, Alexandra

 

We’re far from the shallow now, au trecut cateva zile de la primul “Inside Culture Event” organizat la Cluj si emotiile inca curg. Suntem obisnuiti sa organizam evenimente, ne place si stim sa sclipim pe “scena”, avem ani buni de experienta si totusi mai invatam. Ne educam si invatam continuu.

Behind the scenes este lectia de invatare din aceasta experienta.

Dar sa incepem cu inceputul.

La Cluj mergem des. Inclusiv la Electric Castle si la Untold ????

Avem drag de clujeni, sunt oameni faini, ambitiosi, frumosi, destepti care traiesc intr-un oras cu un vibe aparte, asa ca am decis sa facem o echipa de fantastici si am stabilit sa organizam un Showcase in noiembrie. Timp destul, o distanta de 4 luni pana la eveniment si un boost de energie noua.

Am gasit sala: oamenii de la The Office exemplari, mesaje cu raspunsuri prompte, detalii cat sa nu fie nevoie sa zbori sa vezi cu ochii tai ce e acolo, schite, logistica, am facut un prim pas pe “luna”. O experienta la fel de placuta am avut cu furnizorii de catering. Am invatat ca e ok sa avem asteptari si sa ne bucuram de reusite.

Liste de pregatiri pentru eveniment: nume, traineri, program, content, invitatii, brunch. Liste de invitati. Am invatat de la Alexandra, sustinatoarea noastra din Cluj, ca poti sa faci lucruri exceptionale cand iti doresti cu adevarat. Cand intelegi, explici, te implici si esti entuziast. Si vrei sa faci bine.

Va spuneam ca am avut o echipa de 7+1 Fantastici pentru eveniment: Ionel, Petrus, Roxana, Maria, Ilinca, Alina, Ionela & Alexandra, fiecare cu rolul lui. Remarcabila a fost pregatirea contentului, cand 3 dintre fantastici si-au impartit rolurile, si-au stabilit paralelele si tandemurile, si-au revazut ideile, si-au acordat vocile la acustica salii si si-au imbracat hainele de super-eroi.

A inceput evenimentul si deja paradigmele s-au clatinat. De ce pleaca oamenii din organizatii si de ce vin oamenii in organizatie?

Pleaca, pentru ca e un conflict de valori intre individ si omul care ar trebui sa il indrume. Nu pleaca din cauza banilor.

Vin, datorita brandului de angajator, pentru ceea ce promitem ca avem, pentru ca aud in piata sau la o bere cu prietenii cat de misto e la noi.

Noi, la Trend, credem ca, in tot acest film, cultura poate fi raspunsul acestor provocari. Felul in care se fac lucrurile pe la noi, natural, obisnuit, ii face pe oameni sa stea.

 

 

Sunt si organizatii din care oamenii pleaca.

Sau, mai rau, pleaca dar „raman”…

Fundamental, noi credem ca oamenii se pot schimba. Poate nu profund, apropo de credinte si valori, ci in comportamente si atitudine. Si mai credem ca noi ii putem ajuta sa se schimbe in bine, cu o singura conditie: sa isi doreasca. Ne uitam la organizatii ca la un cumul de indivizi care doresc sa se schimbe si ii ajutam in proiecte de schimbare. Ei declanseaza acest moment de schimbare prin experiente memorabile de invatare catre niste insight-uri personale, catre niste AHA!-uri, adica… “le pica fisa”.

Valorile noastre sunt: Sens. Autonomie. Care. Walk the Talk. Courage. Aspire to Excellency. Nu le scriem pe pereti. Le traim.

Evenimentul a continuat cu super-eroi. Ne-am transformat cu totii, ne-am activat super-puterile si am construit un Pod, constructie la al carui succes a depins contributia fiecaruia.

Dupa-amiaza ne-am separat, iar ideile le-am transmis intr-un MasterClass despre Cultura, despre cine ce rol joaca si cateva „scheme logice” cu conexiunile dintre leadership si cultura si intr-un Workshop Engagement, despre de unde vine, incotro se indreapta si cum se poate controla acesta, plus cateva lucruri simple pe care le poti face pentru ca oamenii sa simta ca muncesc cu sens si ca valoarea le este recunoscuta.

De aici am invatat ca, oricat de mult ti-ai dori, nu poti fi in doua locuri deodata, oricat de pretioase sunt informatiile din ambele parti, trebuie sa poti sa-ti faci propriile alegeri… Ne pare rau pentru cei care nu i-au putut urmari in simultan pe cei doi fantastici. Mai facem.

Tot ce am trait la Cluj au fost lucruri in care credem si pe care incercam sa le practicam. Nu suntem perfecti, nici extraordinari si nu avem calea pentru orice, insa putem ajuta.

In zilele urmatoare ni s-a spus ca trainerii au fost carismatici, ca au stiut cum si ca au avut cu ce sa capteze atentia, ca s-au facut usor intelesi si ca a fost o placere sa ii asculti. Ni s-a mai spus ca programul a fost interactiv, bazat pe exercitii si cu un bun feedback. Am mai aflat ca a fost divers, foarte util, ca avem un stil de abordare nou, diferit, ca a fost cel mai fain eveniment la care unii au participat. Si am primit felicitari.

Noi ne bucuram ca a fost o zi de folos, interesanta, interactiva, o zi care a trecut atat de repede incat nu ne-am dat seama. O zi cu oameni deschisi, care si-au luat experiente pentru ei si apoi, asa cum i-am invitat sa o faca, le-au evaluat si le-au gasit sensul pentru organizatiile din care provin.

Pe curand!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *