Consulting Magic Team – cu Corina, Ioana & Maria

Corina Eliade
În echipa de consultanță am găsit mentori de la care am învățat cum să privesc cu adevărat o problemă în ansamblul ei, care m-au ghidat prin puterea exemplului către înțelegerea că pot depăși cu succes chiar și cele mai complexe situații. Am ajuns să îndrăgesc complexitatea și să o văd că pe o provocare. Mai ales când am un asemenea arsenal de oameni lângă mine, sunt chiar nerăbdătoare să ne aventurăm iar împreună în proiecte ambițioase prin care visăm ca la un moment dat să schimbăm lumea, în felul nostru.

Am găsit în colegii mei prieteni, « frați » și « surori » sau « bătrâni » înțelepți, exact atunci când am avut nevoie de ei. Mi-au oferit încredere însuflețitoare atunci când eu mă îndoiam de mine, încurajări energizante în momentele de impas, feedback-uri oneste și compasiune față propriile mele neajunsuri sau greșeli. Râdem și plângem împreună – oricât de neortodox ar putea suna asta, gandindu-te la un job – dar asta ne leagă cu adevărat, că știm cine suntem fiecare dintre noi, cu bune și cu rele, ne acceptam și îi oferim libertate celui de lângă noi să se exprime așa cum este.

Daca ar fi să aleg un singur lucru despre care aș spune că este preferatul meu, atunci când mă gândesc la echipa noastră este siguranța pe care o am viz-a-vis de faptul că pot discuta orice, oricând, direct și deschis, cu oricare dintre colegii mei. Fară măști, fară false diplomații, frici sau neîncredere că dialogul nostru ar putea fi “degeaba”. Nu am fi cine suntem astăzi dacă nu am fi comunicat așa cum o facem și îmi doresc să păstram acest lucru încă 20 de ani de acum înainte.

Ioana Dorobanțu
Ce au însemnat ultimii 20 de ani pentru mine?

Acum 20 de ani abia terminasem facultatea de administrație publică și îmi închipuiam că voi contribui la construcția europeană a administrației.
În realitate însă, primul job serios a fost în mediul corporate unde am învățat pas cu pas ce înseamnă program, responsabilități, proceduri, obiective SMART, procese de resurse umane, KPI, am schimbat industria telecom pe automotive și am continuat să învăț despre competențe, evaluări și recompense.

În urma cu aproximativ 6 ani am realizat însă că aceste lucruri nu mai erau suficiente pentru mine, îmi doream ca rezultatele contribuției mele să nu se dilueze în rapoarte și ședințe, ci să pot vedea rezultatele acțiunilor mele.
Atunci am început o colaborare cu Trend și am văzut cum dincolo de proceduri și procese există oameni cu așteptări, percepții, nevoi și temeri. Am descoperit o altă latură a resurselor umane cu mult mai multe nuanțe și plină de oameni dispuși să se schimbe și să se dezvolte.

Pentru mine Trend este locul unde știu că-mi pot spune părerea oricând, că pot contribui la dezvoltarea unor idei și proiecte ale căror rezultate înseamnă schimbări de durată.

Maria Sălceanu
Anul 2011 a fost este pentru mine un moment de referință în viața profesională. El a însemnat trecerea de la mentalitatea corporatistă la atitudinea antreprenorială. Atunci m-am alăturat echipei Trend și am simțit profund schimbarea culturală din fosta și actuala organizație.
Prima perioada în Trend a fost una complexă, în care m-am bucurat de atmosfera de familie, am planificat sesiuni de assessment, am calculat zile, oameni, distanțe, locații, ore de consultanță, am învățat să fac project management într-un ritm rapid și intens, dar captivant.
A urmat apoi o perioadă liniștită, în care doar am observat cu ce se ocupă colegii din alte departamente și am început să contribui la munca lor. Am învățat să fac oferte, contracte, să pregătesc materiale pentru cursuri și team-buildinguri, am intrat în sala de curs ca trainee, că să învăț de la colegii traineri, direct în acțiune.
Era o perioadă de creștere pentru companie și a devenit clar faptul că este necesar un CRM, așa că am învățat să lucrez cu un astfel de soft, l-am personalizat și am implementat intrumentul astfel încât să ne fie cât mai eficient cu putință. Îmi amintesc zâmbind când mă gândesc la acea perioada de schimbare, marcată de acest nou mod de lucru. Am învățat cu toții atunci că avem nevoie de răbdare, curaj și consecvență pentru a ne adapta și pentru a ne schimba mentalitatea. Îmi place să cred că am ajutat la creșterea echipei de vânzări prin Project Management și Sales Suport de care m-am ocupat în primii 5 ani în Trend.
Daca ar fi să folosesc un singur cuvânt cu care să descriu perioada respectivă, acela ar fi AGILITATE. Adaptarea continuă la solicitările clienților ne-a ajutat să creștem ca organizație. Când lucrezi cu volume mari, excelul nu mai este de ajuns. Anul 2014 a adus cu sine provocări legate de dezvoltarea de noi softuri și instrumente. Am scris specificații, am testat și am dezvoltat aplicații care au reprezentat ulterior pentru companie avantaje competitive. Am fost cu toții „antreprenorii” propriei echipe. Am lucrat atunci cu colegii specializați în consultanță, asimilam într-un ritm accelerat noțiunile de bază ale ocupației de evaluator de competențe profesionale, în paralel cu noțiuni de bază din zona de testare de softuri.
Mă consider un om norocos pentru că ceea ce am învățat la job în ultimii 5 ani m-a ajutat să fiu un om mai fericit în plan personal. Sesiunile de feedback, activitatea din cadrul centrelor de evaluare sau dezvoltare, certificările de la diverse cursuri la care am participat, toate m-au ajutat să devin un om mai calm, mai tolerant și mai asumat. Călătoria mea în Trend este una a învățării continue, a depășirii limitelor, a ieșirii din zona de confort. Cele mai provocatoare proiecte au devenit cele mai mari satisfacții profesionale, iar barierele de mentalitate conservatoare sunt deseori ridicate pentru a-mi permite să fac un pas înainte în această călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *