CONSULTANȚĂ

Serviciile noastre de consultanță în vânzări pot răspunde la întrebări de tipul: Care este concret nivelul curent de competență
al oamenilor de vânzări? Cultura echipei de vânzări și procesul curent de vânzare sprijină atingerea obiectivelor noastre de creștere?
Ce avem de făcut ca să maximizăm performanța noastră în vânzări?

IMPROVE YOUR SALES

Afla mai multe despre produsele noastre:

Construirea de programe personalizate, licențiate către organizația client

La solicitarea organizațiilor client, construim programe dedicate de dezvoltare în vânzări. Aceste programe pot fi livrate către participanți fie de către trainerii Trend, fie de către traineri interni, ca urmare a unui proces de licențiere. Programele pot fi personalizate pe anumite abilități necesare angajaților clientului, pe produse și/sau ținând cont de instrumente și procese specific organizației.

Development center sales –  standard trend

În urma evaluării nivelului curent de competențe de vânzări versus standardul și benchmark-ul TREND, participanții primesc feedback de la consultanții TREND și un plan de dezvoltare personalizat, ce cuprinde cele mai potrivite metode de învățare pentru fiecare arie evaluată ce necesită dezvoltare

Development center sales – soluții personalizate

Participanții trec printr-un proces de evaluare bazat pe metodologia TREND și diverse instrumente specifice centrelor de evaluare, proces  ce are în vedere modelul propriu de competențe de vânzare al clientului nostru. În urma evaluării nivelului curent de competențe de vânzări versus standardul stabilit la nivel de organizație sau industrie, participanții primesc feedback de la consultanții TREND și un plan de dezvoltare personalizat, ce cuprinde cele mai potrivite metode de învățare pentru fiecare arie evaluată ce necesită dezvoltare.

Sales culture scanner (analiza culturii de vanzări )

Folosim Sales Culture Scanner – instrumentul pe care l-am dezvoltat pentru diagnoza culturii de vânzări – pentru a investiga măsura în care cultura echipei de vânzări a clientului nostru susține implementarea strategiei dorite. Raportul oferit este însoțit de recomandări în ceea ce privește posibilele soluții de schimbare în direcția alinierii culturii cu strategia.

Formarea de echipe de vanzări

Consultanții noștri în vânzări pot  prelua dezvoltarea unei echipe de vânzări până în momentul în care obține rezultatele așteptate și rămâne pe o curbă de performanță în creștere stabilă.

Proces

Orice echipă de vânzări (indiferent de gradul de competență al oamenilor pe care îi include) poate avea succes atunci când aplică în mod consecvent un proces și o metodologie bine structurate. Prin soluțiile de consultanță pe procesul de vânzare urmărim să identificăm pentru clienții noștri etapele, pașii și activitățile unui proces care conduce la rezultatul dorit. Organizațiile pot extinde astfel modelele interne de succes la nivelul întregii echipe.

Coaching

Folosim coachingul pentru sprijini  vânzătorii și managerii de vânzări să descopere soluții pentru provocările cu care se confruntă în mediul profesional, pentru a-i susține în a-și descoperi și pune în valoare potențialul în activitatea zilnică.

 

Assessment center sales –  standard trend

TREND are propriul model de competențe necesare unui profesionist în vânzări pentru a obține performanță, indiferent de industria în care activează. Standardul este definit la nivel operațional în vânzări și la nivel de management în vânzări. Participanții trec printr-un proces de evaluare bazat pe metodologia TREND și diverse instrumente specifice centrelor de evaluare, în urma căruia primesc un raport privind nivelul lor curent de competență, punctele forte și ariile de dezvoltare

Certificarea

vanzătorilor

Clienții noștri își pot certifica forța de vânzări folosind fie standardul TREND, fie un standard propriu, pentru a se asigura că reprezentanții lor respectă normele de calitate interne, că procesul propriu de vânzare etc.

Sales force audit

SFA este un proces complet de consultanță în care se face un diagnostic al forței de vânzări din mai multe perspective: oameni, procese, sisteme, cultură a forței de vânzări. Scopul este acela de a evalua măsura în care forța de vânzări este astfel organizată, condusă și pregătită încât să poată atinge obiectivele de performanță așteptate. Unele dintre instrumentele folosite în cadrul acestui procese sunt cele prezentate mai sus.

Management interimar (sales management outsourcing)

Este un produs de consultanță pe care Trend îl oferă companiilor aflate într-o modificare a modelului de business, într-o schimbare a modelului de vânzare, într-o extindere rapidă a echipei de vânzări etc. Managementul echipei de vânzări poate fi preluat temporar de un specialist Trend sau poate fi agreată o variantă în care acest specialist acordă sprijin managerului echipei.

Cultură

Folosim Sales Culture Scanner – instrumentul pe care l-am dezvoltat pentru diagnoza culturii de vânzări – pentru a investiga măsura în care cultura echipei clientului nostru susține implementarea strategiei dorite. Raportul oferit este însoțit de recomandări în ceea ce privește posibilele soluții de schimbare în direcția alinierii culturii cu strategia.

Shadowing

Recomandăm adesea shadowing-uș după cursurile noastre de vânzări sau management în vânzări pentru a sprijini realizarea transferului în practică. Observarea comportamentelor în situații reale în interacțiunea cu clientul este urmată de acordare de feedback.

 

.

Assessment  center sales – soluții personalizate

Pe lângă standardul propriu de competențe de vânzări, TREND are în portofoliu o serie de variante de centre de evaluare ce evaluează profile de competențe specifice în diverse domenii de vânzări – business to business, retail, pharma, servicii, etc. În plus, în funcție de nevoile clienților, definim profile personalizate de competențe de vânzare adaptate la industrie, procesul specific de vânzare, nivele de vânzători. Participanții trec printr-un proces de evaluare bazat pe metodologia TREND și diverse instrumente specifice centrelor de evaluare, în urma căruia primesc un raport privind nivelul lor curent de competență, punctele forte și ariile de dezvoltare.

Optimizarea de procese

Orice echipă de vânzări (indiferent de gradul de competență al oamenilor pe care îi include) poate avea succes atunci când aplică în mod consecvent un proces și o metodologie bine structurate. Prin soluțiile de consultanță pe procesul de vânzare urmărim să identificăm pentru clienții noștri etapele, pașii și activitățile unui proces care conduce la rezultatul dorit.

Advisory și  coaching pentru managerii de vanzări

Consultanți seniori cu experiență consistentă în vânzări îi însoțesc pe managerii clienților nostri în procesul lor personal de dezvoltare ca leaderi ai unei echipe de vânzări. Împreună găsesc modalități de a îmbunătăți modul în care își organizează, coordonează și motivează echipa din subordine, astfel încât să maximizeze potențialul propriu și al oamenilor pe care îi conduc.

ro_RO
ro_RO