Blog

Gândul de dimineață despre lumea business-ului
În câmpul muncii am intrat în 2008. Îmi zisese mama să fiu politicoasă, ascultătoare, să nu mă cert cu lumea și să nu ridic pretenții.
În prima zi, cu emoții cât casa, am vorbit cu toată lumea cu dumneavoastră, am întrebat cu ce pot să ajut și am primit ceva de citit.
Pe la prânz îmi ghiorțăiau mațele, dar nu am îndrăznit să zic ceva. Pe la 3 simțeam că leșin când o colegă mi-a zis: “Fir-ar sa fie, e 3, hai să mâncăm. Tu de ce nu ai zis nimic?” Nu știam pe atunci dacă chestia asta cu masa intră la ridicat pretenții sau la altceva și am zis să nu risc.

Mindsetul de crestere
Carol Dweck explica briliant in cartea sa “Mindset” cele doua mentalitati fundamentale care fac, pe termen lung, diferenta intre succes si esec:
Mentalitatea fixa – atunci cand sunt convins ca lucrurile stau intr-un anumit fel, sunt date si nu pot fi schimbate (“sunt cel mai bun”, am un talent natural”, “eu nu pot sa fac asta”, “sunt cel mai prost”, “eu nu am o creativitate ridicata”, etc.)

Cultura de vanzari – Autonomia
Autonomia ca si factor al unei culturi de vanzari reprezinta perceptia independentei vanzatorilor in procesul de vazare, atat fata de managerul direct cat si fata de o alta terta parte. Independenta se refera la alegerile privind utilizarea timpului si a altor resurse in procesul de vanzare, alegerea metodelor de actiune in piata sau alegerea solutiilor oferite clientilor.

Cultura de vanzari – Introducere
Suma normelor comportamentale (“cum se face la noi”) reprezinta cultura unei
echipe. Normele definesc acele comportamente repetate si nesanctionate pe care
membrii echipei le considera normale. Aceste comportamente “normale” sunt
responsabile pentru TOATE rezultatele echipei. De aceea, pentru o echipa de
vanzari este critica intelegerea propriei culturi. Vezi mai multe pe www.scs.ro.

Culture Management Insights
Timp de o jumatate de zi specialisti din domeniul HR trec printr-o experienta de invatare Council of The Marble Star care invita participantii sa ia parte la provocarea ordinului Excelleron pentru a câstiga statutul de elder – persoana din elita culturala si economica a Camelotului, membru al Consiliului lui Arthur.

TREND si-a propus sa alerge 241,072Km!
Suntem 28 de oameni din Trend inscrisi la maratonul din 14 octombrie! Pentru o companie cu mii de angajati, nu e un numar mare. Pentru noi insa, 28 inseamna 62% din firma, iar inscrierile nu s-au incheiat inca…
Facem adesea lucruri impreuna in timpul liber – iesim la o terasa, facem un gratar, dansam, un weekend la mare sau la munte etc. Ne distram, ne relaxam, in general in grupuri mai mici: 2-3 dintre noi, plus familiile si prietenii. Inscrierea aceasta la maraton este, insa, ceva aparte: in primul rând grupul nu mai este deloc mic (28 participam, iar ceilalti au promis ca vin sa ne sustina), iar in al doilea rând nu mai este despre distractie, ci despre efort sustinut.